Alegerea nișei pentru blog reprezintă o adevărată provocare

Sunt din ce in ce mai multi tineri dar si oameni trecuti de prima tinerete care vor sa isi deschida un site. Insa cum acesta implica foarte mari cheltuieli si o munca titanica, oamenii incep cu un blog foarte bine pus la punct.

Insa inainte de a deschide blogul, trebuie ales macar numele acestuia care va conta foarte mult la traficul pe care il vor face utilizatorii. Iar pentru alegerea numelui este necesara intai alegerea nisei. Fara o nisa concreta, blogul se pierde printre randuri, printre subiecte si teme generale.

Asadar, cum se alege nisa pe care bloggerii vor sa isi deschida un blog personal de succes? Bloggingul este intr-adevar distractiv insa o chestiune ce trebuie tratata cu maxima seriozitate. Pentru a alege o nisa anume, viitorul blogger trebuie sa aiba o anumita pregatire sau macar sa ii placa subiectul.

Nu se poate deschide un blog de gastronomie, pe nisa prajituri, daca bloggerul nu are experienta necesara in domeniu. De asemenea, nu se poate deschide un blog despre cresterea si ingrijirea cainilor daca viitorul blogger nu are experienta si pregatire in domeniu, sau macar nu are un catelus acasa.

In plus, bloggingul este o chestiune foarte serioasa care necesita mult efort intelectual. Indiferent cat de bine ar fi pregatita o persoana intr-un anumit domeniu, nu poate spune ca stie totul si nu trebuie sa se mai documenteze inainte de a face anumite afirmatii intr-o postare, fara cercetare risca sa isi piarda din urmaritori din cauza incorectitudinii datelor.

Daca nisa este destul de pretentioasa, atunci necesita informatii clare si concrete, eventual articolele sa prezinte si sursele de unde au fost culese aceste informatii, cercetarea fiind esentiala.

Cu alte cuvinte, nimeni nu poate incepe un blog inainte de a sti anumite lucruri despre subiect, inainte de a face o cercetare a pietii si inainte de a alege exact ceea ce se potriveste cunostintelor bloggerului. Poate dura cateva luni de zile pana ce bloggerul isi gaseste nisa perfecta, pentru ca nisele evolueaza foarte greu iar daca ceva nu merge, este foarte putin probabil ca ceva sa se schimbe peste noapte sau oamenii sa aduca mari schimbari.

Alegerea nișei pentru blog reprezintă o adevărată provocare

Lasă un răspuns

Derulează în sus