Cele mai căutate și apreciate părții de schi din țară

Schiul este un sport pentru toti- barbati, femei si copii deopotriva, tineri si varstnici, persoane cu posibilitati materiale mai bune sau medii, toata lumea ar trebui sa mearga macar o data pe an la schi, asa cum oamenii merg o data pe an la mare.

Schiul este un sport destinat relaxarii, intaririi muschilor, stimularii sistemului imunitar. Este un sport pentru cei puternici care au o coordonare foarte buna, o vedere excelenta si o capacitate de a-si tine sub control propriul corp.

Care sunt cele mai apreciate si mai vizitate partii de schi din tara? Cu siguranta partiile de pe Valea Prahovei sau din Poiana Brasov stau pe buzele tuturor turistilor.

Oamenii vin aici pentru a se relaxa, pentru a se bucura de aerul curat, pentru a face drumetii pe munte dar si pentru a practica unul din cele mai dificile si frumoase sporturi din lume – schiul. Partiile de schi din Predeal, Sinaia, Busteni dar si din Poiana Brasov sunt excelente pentru turistii care vin sa petreaca un week-end sau un concediu mai lung aici.

Pe de alta parte, in Maramures, o zona foarte bogata in partii de schi cu diferite grade de dificultate, intr-un cadru natural deosebit, se afla numeroase posibilitati de a practica schiul pe tot parcursul iernii, atat in Borsa, Cavnic, Muntii Rodnei si Muntii Gutai, dotate cu instalatii moderne de transport pe cablu si lumina nocturna.

Chiar si in apropierea orasului Cluj se afla o partie de schi foarte cunoscuta, denumita Baisoara, reprezentand un loc important pentru practicarea sporturilor de iarna, cu diferite grade de dificultate.

Merita mentionate si partiile de schi din Straja, statiunea turistica din muntii Valcan situati in Carpatii Meridionali, cunoscuta pentru potentialul mare de practicare a sporturilor de iarna pana in luna aprilie.

In statiunea Ranca, exista doua partii de schi impresionante, la poalele varfului Papusa in Masivul Parang. Aceasta statiune este cunoscuta in intreaga tara pentru ca aici incepe soseaua Transalpina care ajunge la cea mai inalta altitudine – 2145 de metri in pasul Urdele.

In concluzie, Romania este o tara bogata in posibilitati de petrecere a timpului liber si de practicare a sporturilor de iarna precum schiul.

Cele mai căutate și apreciate părții de schi din țară

Lasă un răspuns

Derulează în sus